Çocuklar belirli bir yaşa gelene kadar kendilerini oyun ile ifade ederler. Bu sebeple oyun terapisi özellikle 2-10 yaş arası çocuklar için bütünsel bir bakış açısı ile bakıldığına oldukça iyileştirici sonuçlar vermektedir. Merkezimizde gelişimsel ve bağlanma perspektiflerini yansıtan Deneyimsel oyun terapisi (DOT), çocuk merkezli oyun terapisi, EMDR terapisi, Bilişsel Davranışı Terapi ve Çözüm Odaklı Terapi ekolleri ile çalışılmaktadır.
Hangi yöntem ile çalışılacağına uzmanın değerlendirmesi sonucu karar verilir ve terapi planlaması yapılır. Oyun terapisi çocuğun gelişimsel travmaları, ilişkisel sorunları, bireysel veya ailesiyle yaşadığı zorluklar üzerinde çalışır. Çocuğun yaşına, gelişimine ve sorunun kaynağına göre oyun terapisinin yanında uzmanın gerekli gördüğü bilişsel müdahaleler de yapılır ve oyun terapisi dışında diğer ekollerden de yararlanılır.
Çocuğun terapisinde terapi yalnızca çocuk ile değildir. Aile mutlaka sürece dahil olmalıdır. Aile terapi sürecine dahil olduğunda çok daha etkin sonuçlar gözlemlenmiştir. Bu sebeple ailenin bu durumun farkında olarak terapiye başlamaları terapi sürecine olumlu katkı sağlayacaktır.
Oyun Terapisi Hangi Durumlarda İyileştirici Olabilir?